Skip to Content

Kirjastojen kesäaukiolojat

Flipster-lehtipalvelu


Englanninkielisiä lehtiä
kesäloman ratoksi!

 

Kokeile Flipsteriä missä tahansa kirjastokortillasi 4.6.-30.7.2018. Tarvitset käyttöön vain Lapin kirjastojen kirjastokortin ja nettiyhteyden.
 
Voit käyttää myös sovellusta Android- ja iOS-latteilla, kun lataat Flipster-sovelluksen puhelimen sovelluskaupasta. Valitse ensin kirjastoksi Rovaniemen kaupunginkirjasto ja klikkaa kirjautumissivulla "Patron ID Login". Sitten voit kirjautua sisään kirjastokorttisi numerolla. PIN-koodia ei tarvita. Sovellukseen voi ladata lehtiä ja ne ovat luettavissa rajoitetun ajan (yleensä noin viikko), jonka jälkeen ne voi halutessaan ladata uudestaan. 
 

PressReader sisältää yli 7500 sanoma- ja aikakauslehteä yli 90 maasta yli 50 eri kielellä. Lehdet ovat luettavissa digitaalisina näköisversioina ja joukosta löytyy niin harrastelehtiä kuin tunnetuimpia sanomalehtiäkin. Palvelu on käytettävissä kirjastoissa suoraan linkistä. PressReaderia voi myös etäkäyttää kirjautumalla verkkokirjastoon kirjastokortilla ja salasanalla, valitsemalla e-aineistot käyttäjätilin valikosta ja klikkaamalla linkkiä PressReaderiin.

 

HS Aikakone: yli 35000 lehteä vuodesta 1889

Kirjaudu palveluun klikkaamalla Kirjaudu, Kirjaudu yritystunnuksilla ja sen jälkeen Kirjaudu. Et tarvitse mitään tunnusta tai salasanaa. Käytössä vain kirjastoissa.

Lainaa e-kirja

Voit lainata ja varata e-kirjoja ja e-äänikirjoja Lapin kirjaston yhteisestä kokoelmasta. Tervetuloa kokeilemaan!

ePress on sähköinen sanomalehtipalvelu, josta voi lukea kotimaisia paikallis- ja maakuntalehtiä (mm.Lapin Kansa) heti niiden ilmestyttyä painosta. Lehdet ovat luettavissa digitaalisina näköisversioina samassa muodossa kuin painosta ilmestyvät lehdet. Palvelu on käytössä kaikissa Lapin kirjastoon kuuluvissa kirjastoissa. Palvelua voi käyttää vain kirjastoissa.

Rockway.fi
 
 
Laulun- ja soitonopetuksen
videokursseja
 
Opastajina suomalaisia muusikoita.
Kurssien laina-aika on kaksi viikkoa,
ja kursseja voi myös varata.
 
 

Naxos-verkkopalvelu

Musiikkia ja vieraskielisiä äänikirjoja

Kirjaudu palveluun kirjastokortillasi

Naxos Music Library

Naxos World Music

Naxos Music Library Jazz

Naxos Spoken Word

Naxos Video Library

Onko tililläsi rajoite, eikä lainojen uusiminen tai varaaminen onnistu?

Lapin kaikki yleiset kirjastot ovat siirtyneet samaan yhteisjärjestelmään. Lapin kirjastoon kuuluvat nyt Enontekiön, Inarin, Kemin, Kemijärven, Keminmaan, Kittilän, Kolarin, Muonion, Pelkosenniemen, Pellon, Posion, Ranuan, Rovaniemen, Sallan, Savukosken, Simon, Sodankylän, Tervolan, Tornion, Utsjoen ja Ylitornion kuntien kirjastot sekä joitain museo- ja oppilaitoskirjastoja. 
 
Lapin kirjastossa asiakkaalla voi olla vain yksi kirjastokortti käytössään. Tämän vuoksi asiakastietoihin on lisätty rajoitus, mikäli asiakkaalta löytyy kortti sekä Lapin kirjastoon että johonkin liittyneeseen kirjastoon. 
 
Voit valita kumpaa kirjastokorttia haluat käyttää. Poistettavalta kortilta on palautettava siellä oleva aineisto sekä maksettava mahdolliset maksut. Muutos on tehtävä kirjastossa. 
 
Mikäli sinulla on kysyttävää tai sinulla on ongelmia verkkokirjastoon kirjaantumisen kanssa, ota yhteyttä palaute@lapinkirjasto.fi.
 
Kirjautuminen verkkokirjastoon vain kirjastokortilla
 
Verkkokirjastoon on mahdollista kirjautua vain kirjastokortin numerolla ja kirjaston nelinumeroisella salanumerolla. Salanumeron saa henkilöllisyyden todistamalla kirjaston palvelupisteestä. 
 
Aiemmin mahdollisesti käytössä olleet käyttäjätunnukset (nimet, sähköpostiosoitteet yms.) eivät toimi kirjautumisessa.
 
Jos haluat tarkastella huollettavasi lainoja, kirjaudu verkkokirjastoon huollettavan kirjastokortilla ja korttiin liittetyllä salasanalla. 
 

Tiedonhaku ja verkkosivut 

Voit tehdä hakuja kirjaston tietokannasta tämän sivun oikeanpuoleisesta hakulaatikosta "Tiedonhaku, lainat ja varaukset".
 
Omiin yhteys-, laina- ja varaustietoihisi pääset siirtymään oikeanpuoleisesta Omat lainat ja varaukset -linkistä. Verkkokirjaston tiedonhaku sekä omien tietojen katselu avautuvat uudelle selaimen välilehdelle.
 
Lapinkirjasto.fi-verkkokirjastosta löydät edelleen aineistoesittelyjä, kirjastojen yhteystiedot sekä kirjastonkäytön ohjeita.
 
Viesti lähestyvistä eräpäivistä ja saapuneista varauksista
 
Voit saada ilmoituksen sähköpostiin lähestyvästä eräpäivästä sekä varsinaisena eräpäivänä. Varauksen saapumisesta voit saada viestin sähköpostiin, tekstiviestinä tai paperisena. Voit valita viestien lähettämistavan verkkokirjastossa tai kirjaston asiakaspalvelussa.  
 
Kolme kysymystä kirjastosta
Tiedonhaku, lainat ja varaukset

 

Hae Lapin kirjaston tietokannasta:

 

Omat lainat ja varaukset

Palautetta kirjastolle

Tätä esiteltiin sanomalehdessä
 
 
Tekijä: JP Koskinen

Vuosi: 2018
 
Kustantaja: WSOY
 
Kieli