Skip to Content
Hankintaehdotus

Kirjastot hankkivat aineistoja kysynnän ja kirjaston kokoelmapolitiikan mukaan. Aina voi kuitenkin jäädä joku tarpeellinen teos hankkimatta.

Otamme kaikki hankintaehdotukset huomioon, mutta kaikkia toiveita ei valitettavasti voida toteuttaa.

Suurten kotimaisten kustantamoiden (WSOY, Tammi, Otava jne) tuotantoa hankitaan kirjastoihin resurssien mukaan. Kaikkia  markkinoilla olevia  DVD-levyjä ja CD-ROM-levyjä ei tekijänoikeusseikkojen takia voida hankkia kirjastoon.

Aineiston tulo kirjastoon kestää tavallisesti 1–6 kuukautta. Perimme varauksesta normaalin varausmaksun, joka on kirjastokohtainen. Kirjasto vastaa hankintaehdotukseen.

Etsimäsi aineisto voi löytyä toisesta kirjastosta

Tarkista aina ennen hankintaehdotuksen jättämistä tilanne Lappi-verkkokirjastosta. Hakemasi teos voi löytyä myös esimerkiksi Lapin korkeakoulun kirjastoista tai ammattikorkeakoulujen ja -oppilaitosten kirjastoista. Näiden kirjastojen aineistot voit tarkistaa Pohjanportti-tiedonhakuportaalin kautta.

Kirjastot yrittävät välttää päällekkäisiä hankintoja. Kaukopalvelu tilaa aineistoa muista kirjastoista Suomessa tai ulkomailta.

Ehdota meille hankittavaa aineistoa
Merkitse mille kirjastolle teet hankintaehdotuksen. Täytä hankittavaa aineistoa koskevat tiedot. Lisätietoja osassa voit mainita kaiken tietosi, mikä voi helpottaa meitä ehdottamasi aineiston hankinnassa, kuten mistä tieto aineistosta on saatu (esim. lehden nimi) tai aineiston ISBN-numero. Mikäli haluat, että sinulle tehdään mahdollisesti hankittavaan aineistoon varaus, merkitse kyseiseen kohtaan ruksi sekä nimesi ja kirjastokorttisi numero.
Kenttä on pakollinen.
Kieli