Skip to Content
N-NNN-NNNN

Viikon vinkki

Jukka Laajarinne ja Elina Warsta: Multakutri ja suon salaisuus

Kana on kadonnut pihamaalta, ja loput kanat lakkaavat silkasta järkytyksestä munimasta. Tässäpä kesätouhuihin sopiva satu.

Multakutri ja suon salaisuus ei kuitenkaan seuraa aivan perinteisiä latuja. Päähenkilö on köyhän perheen tyttö, joka päättää pelastaa perheensä nälältä. Mukaansa synkkään metsään sankari ottaa sieniveitsen ja sienioppaan lisäksi haulikon, (vaikkei haluaisikaan ampua yhtään eläintä).

Ketun sijaan kanarosvoksi paljastuu aavemaisella suolla oleileva outo sininen otus, josta Multakutri saa pelottavan pakomatkan jälkeen koirankoppiin kaipaamansa lemmikin.

Vaikuttavasti kuvitettu satu antaa mukavan vaihtoehtoisen kuvan siitä, mitä tyttölapsi voi olla ja tehdä.

Kuvakirjauutuuksia
     

 

Uutuusromaaneja
     

 

Kieli
Tiedonhaku, lainat ja varaukset

 

Hae Lapin kirjaston tietokannasta:

 

Omat lainat ja varaukset

Palautetta kirjastolle

Saamenkielistä virtuaalivinkkausta lapsille

Saamelaisalueen koulutuskeskus ja Jutaava kirjasto -hanke ovat järjestäneet saamenkielistä virtuaalivinkkausta. Vinkkaukset soveltuvat parhaiten esi- ja alakoulun oppilaille.
 

Pohjoisaamenkielinen vinkkaus Petra Biret Magga-Vars (Sigmun Salomonsen: Njoalve Niillas sekä Rauna Paadar-Leivo ja Merja Aletta Ranttila: Jokŋanieiddaš)
 

Pohjoissaamenkielinen vinkkaus 2 Petra Biret Magga-Vars(Tove Jansson: Diida-dálvi ja Mo son de geavvá?)
 

Inarinsaamenkielinen vinkkaus Heli Aikio (Riitta Vesala: Hirškiihâ já Myerji mainâseh, Lee D. Rodgers: Saammâl já meeci kunâgâs, Rauna Paadar Leivo: Halstemjeegi noaidi)
 

Inarinsaamenkielinen vinkkaus 2 Heli Aikio (Inga Borg: Puppâ ja koddesäpligeh, Torkel Rasmussen ja Tanja Sanila: Milli já Polfe - riävskápiivdost, Koveráiđukirje)

Tietouutuuksia

Linkkejä