Skip to Content
Koko kansa lukee 5.-25.2.2018
 
Helmikuussa on oikea aika kokeilla e-lukemista ja tehdä se yhdessä vaikka koko ystäväpiirin kanssa. Kirjastot ja kustantajat avaavat yhtaikaisesti luettavaa lapsille nuorille ja aikuisille. Koko kansa lukee -kampanjan kirjat ovat Lars Petterssonin Kaamosmurhat, Paula Norosen Tagli ja Telle: Tehtävä kauppakeskuksessa, Timo Parvelan ja Bjørn Sortlandin Kepler 62: Kutsu, Kjell Westön Hägring 38, Nora Strömmanin Det är du, inte jag, Malin Klingenbergin ja Joanna Vikström-Eklövin Den fantastike Alfredo.
 
Kirjoja voi lukea helposti Ellibs-käyttöliittymässä tai uudella Ellibs-sovelluksella (ladattavissa oman puhelimen sovelluskaupasta) samaan tapaan kuin avaisi nettisivun tai ne voi ladata omalle tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimelle. Laina-ajoista ei tarvitse huolehtia, sillä kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä.
 
Kampanjakirjat löytyvät 5. helmikuuta osoitteesta ekirjasto.kirjastot.fi, joka on yleisten kirjastojen yhteinen e-kirjasto. E-kirjastosta löytyy myös muuta luettavaa, katseltavaa ja kuunneltavaa.
Kieli
Viikon vinkki

Ursula K. Le Guin: Maameren tarinat 1-3

Maameri…velhojen ja varjojen sirpaleinen saaristo…lohikäärmeiden ja labyrinttien sokkeloinen maailma. Maameren maailmassa magia on vahvaa.

Sarja kertoo nuoresta Varpushaukasta, josta tulee Ged, Maameren velho. Ged joutuu taistelemaan irtipäästämäänsä pahaa varjoa vastaan. Tämä taistelu kuljettaa häntä ympäri Maameren saaristoa. Jokainen sarjan kirjoista tuo tarinaan jotakin uutta, uusia henkilöitä ja uutta sisältöä.

 Trilogiaan kuuluvat: Maameren velho, Atuanin hautaholvit ja Kaukaisin ranta.

Myöhemmin kirjailija laajensi Maameri-sarjaa uusilla teoksilla:Tehanu, Toinen tuuli ja Kertomuksia Maamereltä

Kaunokirjallisuuden uutuuksia

 


 

 

 

Tietokirjallisuuden uutuuksia

 

 

 

   

 

 

Kirja joka kolahti
Tiedonhaku lainat ja varaukset

 

Hae Lapin kirjaston tietokannasta:

 

Omat lainat ja varaukset

Palautetta kirjastolle

Nosta Lukukuume!

Tammikuun merkkipäiviä

Tammikuun merkkipäiviä


1.1. Helinä Siikala 80 v.

7.1. Rosa Liksom 60 v.

9.1. Simone de Beauvoir (1908-1986)

9.1. Wilbur Smith 85 v.

10.1. Remu Aaltonen 70 v.

14.1. Zacharias Topelius (1818-1898)

17.1. Raisa Lardot 80 v.

23.1. Stendahl (1783-1842)

28.1. Tytti Parras 75 v.

31.1. Norman Mailer (1923-2007)

 

 

Ursula Le Guin (1929-2018)