Skip to Content
Kieli

Oman kylän kirjat
Viikon vinkki

Teoksen saatavuuteenRitva Ylönen: Kalle Päätalo - kirjailijan elämä

Kalle Päätalo on lähes myyttinen hahmo - työn, omillaan pärjäämisen ja rehellisyyden perikuva. Lukijat ja media loivat Päätalosta tuhkimotarinan sankarin, ja tätä käsitystä Päätalo itsekin vahvisti lukuisissa haastatteluissa ja Iijoki-sarjassaan. Mutta millainen oli mies myytin takana?

Kalle Päätalo – Kirjailijan elämä tuo esiin todellisen, inhimillisemmän Kalle Päätalon: epävarman, pikkutarkan, työhönsä liikaakin uppoutuvan miehen kirjavine naissuhteineen. Oliko Päätalo sittenkään niin keskiverto ja jokamiesmäinen kuin on ymmärretty? Tai niin rehellinen? Millaisista asioista ja tunteista laveasanainen kirjailija vaikeni?

Kalle Päätalo on suomalaisessa kirjallisuudessa ainutlaatuinen ilmiö. Suosittu kirjailija on pysytellyt levikkilistojen kärjessä vuosikymmenestä toiseen. Uusi elämäkerta seuraa vaihe vaiheelta, millaisen elämän vetovoimainen kirjailija eli. (teksti kustantajan sivulta).

Kaunokirjallisuuden uutuuksia

 


 

 

 

Tietokirjallisuuden uutuuksia

 

 

 

   

 

 

Tiedonhaku lainat ja varaukset

 

Hae Lapin kirjaston tietokannasta:

 

Omat lainat ja varaukset

Palautetta kirjastolle

Lokakuun teemoja
Lokakuun merkkipäiviä ja teemaviikkoja

2.-8.10. Vanhusten viikko

10.10. Aleksis Kiven päivä

15.10. Valkoisen kepin päivä - Näkövammammaisten kansainvälinen teemapäivä

18.10. Sadun päivä

27.10. Kansainvälinen nallepäivä, nallekarhun ja lastenkultturin teemapäivä

Tiedätkö, että 10. 10. on myös Maailman mielenterveyspäivä - onko tämä sattumaa? Lue lisää Aleksis Kiven elämästä, niin löydät syyn tähän kysymykseen.

 

Kuuntele ja jännitä