Skip to Content

Lukijat vinkkaavat

Bujor: Ennuskivien mahtiMikä teos? Flavia Bujor : Ennuskivien mahti


Miksi suosittelet? : Tarinan kolmen tytön Jaden, Opalen ja Ambren 14 -vuotissyntymäpäivänä heille selviää, että heidän täytyy pelastaa viimeinen maa, jossa uskotaan kauneuteen ja luovuuteen.
Kirjassa on mielenkiintoista seurata, miten kolmesta eri yhteisöstä ja perheestä tulleiden tyttöjen täytyy sopeutua toistensa seuraan uudessa taikavoimia omaavassa maailmassa. Kirjan maailma on myöskin hurmaava ja kauniisti kerrottu ja sen keskiaikainen tunnelma on tuttu monelle, jotka ovat lukeneet fantasia -genreisiä kirjoja. Kirja on 339 sivua pitkä.

Suosittelija? : Jalokirja, Kajaani

 

Prineas: Taikavaras - Ensimmäinen osaMikä teos? Sarah Prineas: Taikavaras - Ensimmäinen osa

Miksi suosittelet? : Conn herättää Ikimys Liiholasissa mielenkiintoa, kun poika ei kuolla kupsahtanutkaan napatessaan velhon velhokiven hänen taskusta. Katujen kasvatista tuleekin Ikimyksen oppipoika ja he alkavat selvittämään vähenevän taikuuden mysteeriä kaupungissa samalla, kun Connin metsästää omaa velhokiveä.
Kirja ei ole ehkä mieltä räjäyttävä, mutta se on ainakin viihdyttävä ja yksi niistä kirjoista, joita muistelen lämmöllä. On mukava seurata Connin kehittymistä velhona ja minusta oli hurjan sääli, että kirjasarjassa on vain kolme kirjaa tällä hetkellä. Kirja on 358 sivua pitkä takaosan esittelyjä ja muita pikkukivoja lukuunottamatta.

Suosittelija? Jalokirja, Kajaani

Viikon vinkki

Katarina Mazetti: Voroja ja vompatteja

Seikkailuserkut-sarja 2.

Miksi rauhaisa Uikkusaari vetää jengiä puoleensa? Jännä saaristosarja jatkuu.

Mikä olisi serkuksista sen ihanampaa kuin viettää pääsiäisloma Frida-tädin luona saaristossa. Kaiken kukkuraksi täti on tilannut Australiasta vompatteja puistoon, jonka hän aikoo Uikkusaareen perustaa. Eläimet saapuvat juuri pääsiäiseksi.

Yllättäen saareen veneilee kolme moottoripyöräjengin jäsentä, jotka alkavat käyttäytyä uhkaavasti. Miehet rellestävät saaressa ja tunkeutuvat tädin pihapiiriin pelottelemaan. Miksi ihmeessä? Kun neuvokkaat serkukset pääsevät jengin motiivien jäljille, riiviömäisistä vompateistakin on heille yllättäen apua.

Seikkailuserkut on kirjailijan kunnianosoitus Enid Blytonin Viisikko-sarjalle.

Romaaniuutuuksia

 

     

 

Kieli
Tiedonhaku, lainat ja varaukset

 

Hae Lapin kirjaston tietokannasta:

 

Omat lainat ja varaukset

Palautetta kirjastolle

Kirjatrailereita. Sinulle

Linkkejä

http://www.kirjastot.fi/kysy

 

Tietokirjauutuuksia