Skip to Content
Kallen ja Keijon kirjastoluokat
Lukijat vinkkaavat

Jyri Paretskoi: Shell´s Angles ja Kalajoen hiekatMikä teos: Jyri Paretskoi: Shell's Angels ja Kalajoen hiekat

irja kertoo mopojengin seikkailusta kalajoella. Rudilla on rakkaushuolia ja hän lähtee ystäviensä kanssa etsimään hänen ihastustaan kalajoelle. Heillä tulee paljon mutkia matkaan ja siksi kirjasta ei puutu jännitys. Suosittelen kirjaa nuorille jotka ovat mopoista kiinnostuneet.

Suosittelija: MalisenMiikka

 

James Dashner: Maze Runner. LabyrinttiMikä teos: James Dashner: Maze Runner, Labyrintti

Labyrintti on James Dashnerin Maze Runner -trilogian ensimmäinen osa, jonka päähenkilö on Thomas. Kirjan alussa Thomas herää muistinsa menettäneenä hissistä, joka kuljettaa hänet Labyrinttiin, Aukiolle. Aukiolla on joukku poikia, joiden muisti on myös pyyhitty, ja jotka ovat muodostaneet oman yhteisön päälliköineen ja eri tehtävineen. Yksi tärkeimmistä tehtävistä on juoksijoilla, jotka yrittävät selvittää päivittäin muuttuvan Labyrintin ja tien ulos. Thomas kokee olevansa erilainen kuin Aukion muut pojat ja hän luulee, että hänellä on ratkaisu Labyrintiin.
 
Labyrintti on jännittävä fantasiakirja, johon jää koukkuun. Kirjan luettua itselle jäi kysymyksiä ilmaan, mutta toivottavasti niihin löytyy vastaus toisesta ja kolmannesta osasta. Suosittelisin kirjaa kaikille, jotka pitävät selviytymiskirjoista, fantasiasta tai Nälkäpeli-kirjoista.
 
Suosittelija: Niin sanotusti
 
 

Hannele Huovi: HöyhenketjuMikä teos: Hannele Huovi: Höyhenketju

Höyhenketju on satumainen tarina Eleisa tytöstä, jonka silmät haukka nokki sokeiksi, Eleisan tarttuttua tätä jalasta kiinni. Tarina kertoo kaksikon mukaansatempaavan matkan  lintujen maassa, kun he yrittävät katkaista heidän välilleen langetettua höyhenketjua. Kirja oli hyvä ja hahmot mielenkiintoisia.

Suosittelija: naavalaama

 

J. K. Rowling: Harry Potter ja viisasten kiviMIkä teos: J. K., Rowling: Harry Potter ja viisasten kiv

Suositelen tätä kirjaa koska olen lukenut jo monta kertaa ja en vaan voi lopettaa kirjan lukemista tosi koukuttava ja hyvä. 
Lyhysti juoni: tämä kirja kertoo nuoresta pojasta jonka nimi on Harry Potter. Harry on 12 jonka elämä muuttuu yhtäkkiä kun pöllöt alkavat tuoda kutsuja tylypahkaan noiten ja velhojen kouluun jossa Harrysta koulutetaan hyvä velho joka tulee kukistamaan Lord Voldemortin.
Omasta mielestä tämä kirja on aivan mahtava lukekaa ihmeessä jos fantasia kiinnostaa 

Suosittelija: No make up boi

Väinö Linna: Tuntematon sotilasMikä teos: Väinö Linna: Tuntematon sotilas

Tuntematon Sotilas perustuu Väinö Linnan omiin kokemuksiin. Kirjassa seurataan konekivärikomppanian elämää jatkosodassa.

Suosittelen tätä klassikkoteosta oikeastaan jokaiselle, joka pitää realistisista ja tositapahtumiin perustuvista kirjoista. Kirja herätti hyvin tunteita sitä lukiessa, niin hauskoja kuin surullisiakin.

Suosittelija: lukutoukka

Lauren JamesMIkä teos: Lauren James: The loneliest girl in the universe

The loneliest girl in the universe on sci-fi genreen sijoittuva kirja, joka kertoo teinitytöstä matkalla Maa 2:lle.

Kirjan aikana kerrotaan miten päähenkilö Rory Silvers on päätynyt alukselle, missä hänen vanhempansa ovat ja mitä maassa tapahtuu muutaman vuosikymmenen jälkeen aluksen lähtö laukaisusta.

Maasta on lähtenyt uusi alus, kohti samaa päämäärää kuin Rory ja uuden aluksen kapteeni J alkaa lähettelemään sähköpostiviestejä Roryn kanssa. Vähitellen Rory huomaa ihastuvansa Kapteeni J:hin, vaikkei hän ole koskaan tavannutkaan tätä.

Sen sijaan maassa puhkeaa sota, eikä Rorylla ole enää minkäänlaista kommunikaatio yhteyksiä maahan ja hän alkaa epäillä pahinta.

Vinkkaan kirjan koska se oli juuri sopivan rauhallinen ja arkisen oloinen, tai niin oloinen kuin avaruuden arki voi olla, mutta täynnä salaisuuksia, mysteerejä ja aina yllä uhkaava paine matkan onnistumisesta.

Kirja kertoo todella hyvin teini aikaan kuuluvista tunteista ihastumisesta jopa vakavaan ahdistukseen ja masennukseen.

Lopulta kirja on tarina henkisestä kasvusta, oman mielen sisällä selviämisestä, luottamuksesta ja petturuudesta ja sopii lukijalle joka tykkää ajatella vähän syvällisemmin ja englanniksi.

Suosittelija: luke skywalker

 

Viikon vinkki

 

Camilla & Viveca Sten: Synkät vedet – syvyyksissä

Eräänä syksyisenä iltana 12 vuotiaan Tuvan luokkakaveri katoaa Tukholman saaristossa jälkeä jättämättä pimeänä ja sumuisena syysiltana. Tuva tuntee saaren läpikotoisin, mutta tänä vuonna oma kotisaari tuntuu vieraalta. Metsässä näkyy outoja hahmoja ja meressä näkyy tummia varjoja, jotka liikkuvat venettäkin nopeampaa. Varjot tuntuvat olevan Tuvan perässä, mutta mistä ne johtuvat ja onko niillä jotain tekemistä kadonneen pojan kanssa?

 

 

Romaaniuutuuksia

 

     

 

Kieli
Tiedonhaku, lainat ja varaukset

 

Hae Lapin kirjaston tietokannasta:

 

Omat lainat ja varaukset

Palautetta kirjastolle

Koko kansa lukee 5.-25.2.2018

Kirjatrailereita. Sinulle

Linkkejä

http://www.kirjastot.fi/kysy

 

Tietokirjauutuuksia