Skip to Content
Kallen ja Keijon kirjastoluokat
Lukijat vinkkaavat
Aleksi Delikouras: Nörtti 3 : game overKirjan kirjoittaja? Aleksi Delikouras
Kirjan nimi? Nörtti 3 : game over
Miksi suosittelet? Kirja kertoo nörtistä nimeltä Dragonslayer666 joka käy viimeistä vuotta yläkoulussa. Drago haluaisi päästä edes lähilukioon mutta hänen keskiarvonsa on pudonnut pelaamisen takia, eli Dragolla olisi syytä panostaa kouluun. Kouluun tulee myös uusi ruotsinopettaja joka on myös kova peleissä. Drago myös tapaa uuden seitsemäsluokkalaisen Santerin joka muistuttaa paljon Dragoa. Drago ja kaverit alkavat tekemään sarjakuvaa mutta kuitenkin päätyvät tekemään suojelustiimin rökittääkseen kiusaajia. Ja toki myös ihana Fetasalaatti aiheuttaa edelleenkin sydämentykityksiä Dragolle. Onnistuuko Drago viimeinkin nappaamaan tytön itselleen?
 

Suosittelen kirjaa koska siihen on helppo hypätä mukaan ja siihen jää helposti koukkuun eikä edes tarvitse lukea aiempia kirjoja 

Suosittelija? anonyymi

 
Kirjan kirjoittaja? : Ursula K. Le Guin
Kirjan nimi? : Maameren velho
Miksi suosittelet? : Maameren velho aloittaa fantasiakirjasarjan nimeltä "Maameren tarinat"
Kirja kertoo nuoresta pojasta nimeltä Duny. Hän oppii nuorena taikoja ja joutuu käyttämään myöhemmin kaikki voimansa estämään Kargien hyökkäyksen hänen kotisaarelle, Gontille. Tämän jälkeen vahva velho nimeltä Ogion ottaa hänet oppipojakseen ja antaa hänellä hänen "todellisen nimen", Ged. Ogionin hidas opetuskäytäntö ei sovi malttamattomalle, nuorelle Gedille, joten Ogion lähettää hänet velhokouluun Roken saarelle. Tästä alkaa sarja tapahtumia, jotka muuttaa Gedin ja johtaa hänet "kohtaamaan hänen varjon"
Maameren velho on täydellinen versio ns. "klassisesta fantasiasta" ja on hyvin nautinnollien lukukokemus henkilöille, jotka pitävät suljetuista fantasiamaailmoista, fantasiaolennoista ja yksinkertaisista, mutta luovista loitsuista.
Kirja ei ole vain erityisen hyvä fantasiakirja, se on myös kertomus ihmisenä kasvamisesta, kaverisuhteista ja vihamielisyyksistä ja "oman varjon kohtaamisesta".
 
Kaikki nämä asiat tekevät Maameren velhosta ja Maameren tarinoista minun lempi fantasiakirjan – ja sarjan, ja ehdotan sitä kaikille, jotka pitävät vähänkin fantasiakirjoista.
Suosittelija? : Saksanhirvi
 

Kirjan kirjoittaja? : Cassandra Clare
Kirjan nimi? : Luukaupunki
Miksi suosittelet? : Luukaupunki aloittaa kuusiosaisen kirjasarjan nimeltään Varjojen kaupungit.

Kirja kertoo nuoresta Clarysta, joka joutuu todistamaan newyorkilaisella klubilla surman. Claryn paras ystävä Simon kuitenkin väittää, ettei nähnyt mitään tapahtuvan. Pian Clary huomaa näkevänsä asioita, joita muut eivät näe. Hän tajuaa olevansa kaikkea muuta kuin  tavallinen tyttö. Klubin tapahtumien jälkeen Claryn elämä muuttuu lopullisesti. Outojen tapahtumien ketju alkaa, eikä Claryllä ole enää paluuta entiseen elämäänsä.

Kirjassa on koukuttavat, ja erikoiset  juonenkäänteet. Kirjassa on mielestäni pohjimmiltaan kyse todellisesta ystävyydestä, riskien ottamisesta sekä luottamuksesta ja sen rikkomisesta. Kirja poikkeaa aikaisemmin lukemistani kirjoista, mutta pidinkin kirjasta sen erilaisuuden takia. Kirja vie lukijan unohtumattomalla seikkailulle alamaailmaan, ja sen suurimpiin salaisuuksiin.

Suosittelen kirjaa siis kaikille, jotka pitävät jännittävistä fantasiakirjoista. 

Suosittelija?:jenni

Kirjan kirjoittaja? : Antti Holma
Kirjan nimi? : Järjestäjä
Miksi suosittelet? : Vinkkaan Antti Holman erikoisromaanista Järjestäjä. Kirja julkaistiin 2014 Otavan kustantamana. Järjestäjä kertoo 30-vuotiaan Tarmon tarinan. Savon Sanomissa kuvailtiin kirjaa näin " Tarmo voisi olla kuka tahansa meistä, mutta kun hänen mietteensä ja tekonsa kirjoittaa paperille, Tarmo on sekopää pervo. Tarmo on kirjastontyöntekijä, kunnes saa tarpeeksi kolleegoistaan. Hän hakee töitä teatterista, joka onkin selkeä miljöö kirjassa. Kirjassa on paljon draamaa, mutta silti tapahtumat on mieleenpainuvia ja hauskoja. Tarmo haluaa olla mies, ei yksi meistä tytöistä.

Kirja sopii nuorille ja aikuisille. Kirja ei noudattanut kirjoitussääntöjä, mikä teki kirjan lukemisesta hauskaa.
Suosittelija? : eminemmi


Kirja sopii nuorille ja aikuisille. Kirja ei noudattanut kirjoitussääntöjä, mikä teki kirjan lukemisesta hauskaa.
Suosittelija? : eminemmi

Kirjan kirjoittaja? : Daniel Cole
Kirjan nimi? : Räsynukke
Miksi suosittelet? : William "Wolf" Fawkes palaa töihin Lontoon poliisiin ja se ei ole helppoa, kun on pidätetty virantoimituksesta. Ensimmäinen työtehtävä on adrenaliinia nostattava, ja Wolf tajuaa törmänneensä uransa ehkä suurimpaan tapaukseen. Kalustamattoman asunnon olohuoneesta löytyy yksi ruumis, joka on kursittu kokoon kuudesta uhrista ja ruumin sormi osoittaa suoraan Wolfin asunnon ikkunaan.
Pian murhaaja lähettää Wolfin ex-vaimolleen Andrealle, joka toimii toimittajana listan jossa on seuraavien uhrien nimet ja päivämäärät milloin aikoo murhata heidät.

Vinkkaan kirjaa, koska se oli koukuttava ja jännittävä. Kirja sijoittuu hyvin tähän päivään, joten se on helposti ymmärrettävissä ja siinä on nokkela juoni.

Suosittelen kirjaa dekkareista ja murhaviihteestä pitäville ja pitävät raaimmista murhista ja monimutkaisista ihmissuhteista.
Suosittelija? : maria
 
Kirjan kirjoittaja? : J.K. Rowling
Kirjan nimi? : Harry Potter ja viisasten kivi Miksi suosittelet? : Harry Potter ja viisasten kivi on ensimmäinen kirja seitsemän osaisesta kirjasarjasta. Elokuvia on tehty kahdeksan.
Juoni:
Harry Potter asuu portaiden alla olevassa komerossa tätinsä ja setänsä luona. Harry luulee olevansa ihan tavallinen poika, mutta sitten hän sai kirjeen, jossa hänet kutsutaan noitien ja velhojen kouluun, Tylypahkaan. Siellä vasta alkaakin tapahtua ja hän onkin heidän keskuudessaan kuuluisa.
Suosittelen kirjaa 7- 15 vuotialle, jotka pitävät fantasiasta. Kun on lukenut ensimmäisen kirjan kannattaa lukea järjestyksessä loputkin.

Suosittelija? : Aada
 
Kirjan kirjoittaja? : J.K Rowling
Kirjan nimi? : Siuntio Silosäkeen tarinat Miksi suosittelet? : Kirja nimeltä Siuntio Silosäkeen tarinat, on kooste viidestä eri sadusta, jota luetaan paljon velhoperheissä. Mukana on lisäksi myös Albus Dumbledoren huomautuksia ja omia mielipiteitä tarinoihin liittyen.
Satuja lukiessa voi kokea olevan osa velhomaailmaa, ja jos pitää Harry Potter- kirjasarjasta, on erittäin ihanaa, että on luotu lisää tarinoita.
Kirja on hauskaa iltaluettavaa pienimmillekin, mutta kelpaavat kaikenikäisille! Nautinnollista lukuhetkeä. :)
Sisällys:
- Velho ja pomppiva pata
- Oivan onnen alkulähde
- Tietäjän karvainen sydän
- Tanili Kanilin käkättävä kanto
- Tarina kolmesta veljeksestä
Suosittelija? : Venla<3
 

Kirjan kirjoittaja? : John Green, Rodrigo Corral Kirjan nimi? : Tähtiin kirjoitettu virhe Miksi suosittelet? : Juoni: 16 vuotias kilpirauhassyöpää sairastava Hazel tapaa vertaistukiryhmässä silmäsyöpää sairastavan Isaacin. Hazel on ryhmässä äitinsä mieliksi ja pitää ryhmää aika tylsänä, mutta Isaacin takia siellä on ihan mukavaa.
Eräänä päivänä Isaac tuo mukanaan vertaistukiryhmään 17 vuotiaan luusyöpää sairastavan Augustuksen. Luusyövän takia Augustus on menettänyt toisen jalkansa polvesta alaspäin, jota korvaa tekojalka. Augustus ja Hazel tutustuvat ja heistä tulee todella hyvät ystävät.
Hazel ja Augustus viettävät todella paljon aikaa yhdessä ja Hazel suosittelee lempikirjaansa Augustukselle. Augustuskin rakastui kirjaan ja he lähtevät yhdessä Amsterdamiin tapaamaan kirjan kirjoittajaa, koska heille on jäänyt niin paljon kysymyksiä kirjan lopusta.

Miksi kannattaa lukea?
Kirja on helppolukuinen ja kirjan luettuaan sen haluaa lukea uudestaan. Kirjassa pidin erityisesti päähenkilöistä ja koko kirja oli todella mukaansa tempaiseva. Suosittelen kaikille jotka pitävät surullisista, romanttisista ja hieman jännittävistä romaaneista.

Suosittelija? : äkänen emäntä

 

Mikä teos: Jyri Paretskoi: Shell's Angels ja Kalajoen hiekat

Kirja kertoo mopojengin seikkailusta kalajoella. Rudilla on rakkaushuolia ja hän lähtee ystäviensä kanssa etsimään hänen ihastustaan kalajoelle. Heillä tulee paljon mutkia matkaan ja siksi kirjasta ei puutu jännitys. Suosittelen kirjaa nuorille jotka ovat mopoista kiinnostuneet.

Suosittelija: MalisenMiikka

 

James Dashner: Maze Runner. Labyrintti

Mikä teos: James Dashner: Maze Runner, Labyrintti

Labyrintti on James Dashnerin Maze Runner -trilogian ensimmäinen osa, jonka päähenkilö on Thomas. Kirjan alussa Thomas herää muistinsa menettäneenä hissistä, joka kuljettaa hänet Labyrinttiin, Aukiolle. Aukiolla on joukku poikia, joiden muisti on myös pyyhitty, ja jotka ovat muodostaneet oman yhteisön päälliköineen ja eri tehtävineen. Yksi tärkeimmistä tehtävistä on juoksijoilla, jotka yrittävät selvittää päivittäin muuttuvan Labyrintin ja tien ulos. Thomas kokee olevansa erilainen kuin Aukion muut pojat ja hän luulee, että hänellä on ratkaisu Labyrintiin.
 
Labyrintti on jännittävä fantasiakirja, johon jää koukkuun. Kirjan luettua itselle jäi kysymyksiä ilmaan, mutta toivottavasti niihin löytyy vastaus toisesta ja kolmannesta osasta. Suosittelisin kirjaa kaikille, jotka pitävät selviytymiskirjoista, fantasiasta tai Nälkäpeli-kirjoista.
 
Suosittelija: Niin sanotusti
 
Viikon vinkki

 

Darren Shan: Friikkisirkus

Darren Shan on 12-vuotias tavallinen koululainen: hän tykkää pelata jalkapalloa ja keppostella kavereidensa kanssa, mutta kotona tulee myös riideltyä pikkusiskon kanssa. Eräänä päivänä Darren ja hänen kaverinsa kuulevat, että Friikkisirkus tulee kaupunkiin. Sirkuksen esitykset ovat kiellettyjä lapsilta, mutta tämähän ei hidasta poikaporukkaamme: pojat onnistuvat hankkimaan sirkukseen kaksi pääsylippua, joiden onnekkaiksi käyttäjiksi arvotaan Darren ja Steve. Pojat menevät katsomaan Friikkisirkusta, mutta tästä käynnistyykin tapahtumaketju, jolla on kohtalokkaita seurauksia. Sarja on 12-osainen, ilmestynyt suomeksi 2001-2013.

 

 

Romaaniuutuuksia

 

     

 

Kieli
Tiedonhaku, lainat ja varaukset

 

Hae Lapin kirjaston tietokannasta:

 

Omat lainat ja varaukset

Palautetta kirjastolle

Kirjatrailereita. Sinulle

Linkkejä

http://www.kirjastot.fi/kysy

 

Tietokirjauutuuksia