Skip to Content
Kirjastokortti

Tervetuloa hyllyjesi ääreen! Olemme valinneet kirjat, lehdet, äänitteet ja muun aineiston käyttöösi!

Saat kirjastokortin kirjastostasi esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton. Alle 15-vuotiaalta pyydetään huoltajan kirjallinen suostumus. Voit liittää kirjastokorttiin tunnusluvun verkkopalveluita varten. Tunnusluvun saat henkilökohtaisesti kirjastostasi. 

Kirjautumalla verkkokirjastoon kirjastokortilla ja tunnusluvulla voit uusia omia lainoja ja tehdä varauksia sekä lainassa että hyllyssä olevasta aineistosta. Lisäksi voit tilata varatun aineiston noutoilmoitukset suoraan omaan sähköpostiin tai tekstiviestillä tietyistä kirjastoista. Sähköpostiin voit myös tilata muistutuksia lähestyvistä eräpäivistä sekä muistutuksen varsinaisena eräpäivänä. 

Sama kirjastokortti kelpaa seuraavien Lapin kuntien kirjastoissa: 

Enontekiö, Inari, Kemi, Kemijärvi, Keminmaa, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Sodankylä, Tornio, Utsjoki ja Ylitornio. 

Sama kirjastokortti käy myös Lapin kirjastoon kuuluvissa Oppilaitoskirjastoissa.

Mitä jos kirjastokortti katoaa?

Mikäli korttisi katoaa, ota välittömästi yhteyttä kirjastoon kortin kuolettamiseksi. Saat uuden kirjastokortin kadonneen tilalle korvausta vastaan. Voit tarkistaa oman kirjastosi uuden kortin hinnan kirjaston maksuluettelosta.

Miten voi ilmoittaa osoitteenmuutoksesta?

Ilmoita muuttunut osoitteesi kirjastolle joko soittamalla tai käymällä kirjastossa tai verkkokirjastossa Omat tiedot -palvelun kautta. Kirjasto ei saa muuttuneita tietoja Väestörekisteristä. 

Kirjastokorttisi on henkilökohtainen ja olet vastuussa kortillasi lainatusta aineistosta.

 

Rekisteriseloste

Lapin kirjasto -kimpan asiakastiedot tallennetaan asiakasrekisteriin. Tietoja käytetään ainoastaan kirjastojen asiakassuhteiden hoitoon, lainauksenvalvontaan ja tilastointiin. Rekisteri sisältää asiakkaiden henkilö- ja osoitetiedot. Tilastointi tehdään anonyymisti, ei henkilötasolla.

Lapin kirjasto -kimpan rekisteriseloste (pdf)

 

Lapin kirjastossa käytössä olevat uudet kirjastokortit. Vanhat kortit käyvät, niitä ei tarvitse vaihtaa.

Kirjastokortti_vaaka  
Kirjastokortti_pysty

 

Kieli