Skip to Content
Lainaaminen

Voit lainata mistä tahansa Lapin kirjasto -kimpan kirjastoista samalla kirjastokortilla.

Voit lainata kirjastoissa tarjolla olevaa aineistoa virkailijalta tai lainausautomaateilta. Osa aineistoista voi olla tarkoitettu vain kirjastossa käytettäväksi, eikä sitä lainata. Erilaisten aineistojen laina-ajat vaihtelevat kirjastoittain. Uutuusaineistolla on usein lyhyempi laina-aika. Voit tarkistaa kirjastosi laina-ajan kirjaston sivulta.

Saat lainoistasi kuitin, missä lainojen eräpäivät näkyvät. Voit tilata lainakuitin myös sähköpostiisi. 

Verkkokirjastosta voit käydä tarkastamassa lainojesi eräpäivän ja tilata muistutuksen lähestyvästä eräpäivästä sähköpostiisi.

Lainan uusiminen

Voit jatkaa lainaamiesi teosten laina-aikaa viisi kertaa verkkopalvelussa, soittamalla tai käymällä kirjastossa. 

Laina-aikaa ei voi jatkaa, jos
- aineistosta on varauksia tai se on pika- tai lyhytlaina
- olet uusinut teoksen jo viisi kertaa
- kirjastokortillasi olevien maksamattomien maksujen määrä ylittää kirjaston kirjaston määräämän summan. Maksuja voi olla korkeintaan 10 €.
- olet lainauskiellossa

Videoiden ja pelien ikärajat voivat myös estää lainaamisen.

Suomessa tarjottavat elokuvat, televisio-ohjelmat ja digitaaliset pelit on merkittävä ikärajalla ja sisältösymboleilla. Ikärajat eivät ole suosituksia tietyn ikäisille (eli kaikille sallittu ohjelma ei aina tarkoita lastenohjelmaa), vaan ikäraja on varoitus ohjelman tai pelin mahdolisesta haitallisuudesta lapselle. Ikärajat ovat K7, K12, K16 tai K18. Käytössä on myös kaikille sallittu (S) luokitus. Laki kieltää myös lainaamasta ikärajallisia aineistoja alaikäisen kortille vaikka huoltaja olisi mukana.

Lisätietoa ikärajaluokituksista ja sisältösymboleista saat Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskuksen sivuilta osoitteesta: http://www.meku.fi.

 

Elokuvien ikä- ja sis.symbolit

Kieli