Skip to Content
Kirjastoissa käytössä olevat mikrofilmit

Kirjastoissa on käytössä mikrofilmejä ja -kortteja. Esim. lehtien vuosikertoja voi olla luettavissa mikrofilmeinä. Kirjastojen mikrofilmit löydät Tarkennetusta hausta valitsemalla aineistolajiksi mikrofilmi. 

Luettelot eri kirjastojen mikrofilmeistä:

Kemi

Kemin kirjaston mikrofilmejä voi lukea kirjastossa ja niistä voi ottaa paperikopioita tai tallentaa muistitikulle. Mikrofilmejä ei anneta koti- eikä kaukolainaksi. Luettelo Kemin kirjaston mikrofilmeistäLukulaitteelle voi varata ajan tietopalvelusta 016 258 252.

Kemijärvi

Kemijärven kirjaston mikrofilmejä löydät tästä linkistä : Luettelo Kemijärven kaupunginkirjaston mikrofilmeistä (pdf). Filmejä voi lukea kirjastossa ja niistä voi ottaa paperikopioita. Filmejä ei anneta koti- eikä kaukolainaksi.

Rovaniemi

Rovaniemen kirjaston mikrofilmejä voi lukea kirjastossa ja niistä voi ottaa paperikopioita, tallentaa muistitikulle tai lähettää sähköpostilla eteenpäin. Mikrofilmit saa sekä koti- että kaukolainaksi. Mikrokortteja ei anneta koti- eikä kaukolainaksi.

Mikrofilmit (sukututkimus) Lapin seurakuntien filmien lisäksi myös muiden seurakuntien filmejä, henkikirjoja, perukirjoja, Suomen asutuksen yleisluettelo jne.

Mikrokortit (sukututkimus) Lapin seurakuntien korttien lisäksi myös muiden seurakuntien kortteja, Erkki Koiviston sukututkimuskortteja, SSS-kortit. 

Mikrofilmit (sanomalehdet) Lapin alueen sanomalehtiä, sisältää myös lakanneita sanomalehtiä.

Lukulaitteille voi varata ajan vahtimestarilta p. 050 315 1492.

Tornio

Suomen kirkonarkistojen mikrofilmit seuraavista seurakunnista: Alatornio, Karunki, Kemin msrk, Tervola, Tornio ja Ylitornio. Luettelo mikrofilmeistä kirjaston sivuilla.

Mikrokorttien lukua varten kirjastossa on lukulaite. Mikrofilmejä voi lukea Haaparannan kirjastossa. Lukulaitteelle voi varata ajan neuvonnasta 050 597 1576.

Kieli