Skip to Content
Tietokannat

Jos et löydä etsimääsi tietoa tietokirjoista, kannattaa kokeilla tietokantoja. Tietokantoja ylläpitävät kirjastot tai kirjastoalaa lähellä olevat yritykset. Niistä saatu tieto on aina luotettavaa.

Osaa tietokannoista voi käyttää vain kirjaston asiakaskoneilla. Joitain tietokantoja voi käyttää myös etäkäyttönä kotikoneella. Jotta voit käyttää etäkäytettäviä tietokantoja kirjaston ulkopuolella, sinun täytyy olla kirjautuneena Lappi.verkkokirjastoon.

Vapaasti verkossa:

Arto: Kotimaisten lehtien viitetietokanta.  Lehtiluettelolinkki 
 

Finna: Finna tarjoaa pääsyn arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistoihin ja palveluihin. Finnasta voit etsiä tietoa kirjastojen ja arkistojen kokoelmista, katsella kuvia museoesineistä ja taideteoksista sekä ladata käyttöösi asiakirjoja ja vanhoja kirjoja.

Frank: kirjastojen kirjojen ja muun aineiston paikannukseen, myös haku useasta tietokannasta yhtäaikaisesti.

Makupalat: Makupaloihin on valittu verkkosivustoja, joista kirjaston tiedonhakukysymysten kautta tiedämme olevan kysyntää. Mukaan pääsyn ehtona on, että linkin takana oleva verkkosisältö on laadukasta ja turvallista sekä hyvin toimitettua.

Melinda: Melinda on suomalaisten kirjastojen yhteistietokanta. Se sisältää Suomen kansallisbibliografian sekä viitetiedot yliopistokirjastojen, yhteiskirjastojen, Eduskunnan kirjaston, Varastokirjaston ja Tilastokirjaston tietokantoihin sisältyvistä aineistoista. Ammattikorkeakoulujen kirjastoista ovat mukana Hämeen ammattikorkeakoulun kirjasto, Centria-ammattikorkeakoulun kirjasto ja Haaga-Helian kirjasto

Suomen tilastollinen vuosikirja: Keskeiset Suomea koskevat tilastotiedot. Uusimpien vuositietojen lisäksi mukana pitkiä aikasarjoja sekä aluetietoa. Laaja kansainvälinen osa tarjoaa vertailutietoja muista maista.

Käytössä kirjastossa tai kotikoneella kirjautuneena

Elektra: asiakkaiden käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla. Kotimaisten tieteellisten aikakauslehtien ja väitöskirjojen tietokanta. Aineistoon kuuluu kokotekstimuodossa olevia artikkeleita lehdistä tai vuosikirjoista sekä lukuisia historian alan väitöskirjoja. Elektra-aineisto on haettavissa Arto-viitetietokannan kautta. 

Media-arkisto: Suomen  Media-arkisto sisältää noin  4.150.000 artikkelia ja uutisaineistoa Alma Median lehdistä, mm. Koillis-Lappi (Koti-Lappi), Lapin Kansa, Meri-Lapin Helmi, Pohjolan Sanomat, Uusi Rovaniemi. On asiakkaiden käytettävissä kirjastojen työasemilla seuraavissa kirjastoissa:

Inarin kunnankirjasto

Kemin kaupunginkirjasto

Kemijärven kaupunginkirjasto

Kittilän kunnankirjasto

Kolarin kunnankirjasto

Rovaniemen kaupunginkirjasto - Lapin maakuntakirjasto

Tornionlaakson kirjastot

 

Kieli