Skip to Content
Tietokoneet ja digitointi

Kaikissa Lapin kirjasto -kimppaan kuuluvissa kirjastoissa on käytössäsi asiakastietokoneita. Eri kirjastoissa on käytössä erilaisia koneita, tarkista oman kirjastosi tarjonta sen sivulta. Koneissa on nettiyhteys ja tavallisimpia toimisto-ohjelmia, kuten taulukkolaskenta ja tekstinkäsittely sekä yksinkertainen kuvankäsittelyohjelma. Tietokoneilla voi olla myös äänen ja liikkuvan kuvan käsittelyyn tarvittavia ohjelmia sekä tietokoneisiin kytkettyjä skannereita ja tulostimia. Koneilta pääset myös kaikkiin kirjastoissa käytettävissä oleviin tietokantoihin.

Kirjastoissa on myös asiakaskoneita, joiden käyttö on rajattu vain kirjaston oman kokoelmatietokannan ja muiden tiedonhakuun tarkoitettujen tietokantojen käyttöön. 

Koneiden varaus

Voit käyttää asiakkaille tarkoitettuja tietokoneita vapaasti tai varata ajan haluamallesi koneelle. Käytännöt vaihtelevat kirjastoittain ja voi tarkistaa oman kirjastosi sivuilta varausmahdollisuuden. Asiakaskäyttöön tarkoitettuja koneita voit käyttää maksutta riippumatta siitä asutko paikkakunnalla. 

Langaton verkkoyhteys

Osassa Lapin kirjasto -kimpan toimipisteitä voit käyttää omalla läppärillä tai mobiililaitteellasi langatonta Sparknet-verkkoa. Palveluun kirjaudutaan joko kirjastokortin tunnuksella tai kirjastosta saatavalla tilapäisellä käyttäjätunnuksella.
Kirjautuessasi Sparknet-verkkoon kirjastokortilla käyttäjätunnuksi on muotoa: kirjastokortinnumero@kirjasto ja salasana on kirjastokorttiisi liitetty nelinumeroinen tunnusluku.

Digitointi

Rovaniemen kaupunginkirjaston alakerran digitilassa voit digitoida VHS-kasetteja eli siirtää omalla VHS-kasetilla olevat tallennukset DVD-levylle. LP-levyjen ja C-kasettien sisällön voit digitoida eli siirtää cd-levyille. Vahtimestarilta voit ostaa tyhjiä cd- ja dvd-levyjä sekä muistitikkuja, tai tuoda levyt mukanasi. Lisäksi voit digitoida valokuvia ja dioja.

Laitteiden käyttö on maksutonta ja asiakas hoitaa kopioinnin itse, vahtimestareilta saa opastusta.Digitoinnissa menee aikaa siirrettävän tallenteen pituuden verran.         

Laitteiden varaukset vahtimestarilta p. 050-315 1492

Kieli
Tiedonhaku, lainat ja varaukset

 

Hae Lapin kirjaston tietokannasta:

 

Omat lainat ja varaukset

Palautetta kirjastolle

Kirjastojen palvelut